Oud-deelnemer: “Ik zit nu helemaal op m’n plek”

Victor (18) deed havo met profiel N&G. Waarom N&G? “Een degelijk pakket waar je veel kanten mee op kon. En ik was niet zo goed in economie.

Benno

Weinig vertrouwen

Via via kwam hij in een individueel studiekeuzetraject terecht. “Om eerlijk te zijn had ik er niet echt vertrouwen in. Als ik het zelf al niet weet, hoe moet iemand anders, die mij totaal niet kent, het dan wel weten?” In de eerste sessie moest hij veel dingen invullen, o.a. over persoonlijkheid en interesses. Daarna was het vooral veel praten. “Tussen de sessies door zat steeds een week, dat was fijn. Het gaf tijd om hetgeen we besproken hadden te laten bezinken of dingen zelf uit te zoeken. En daar konden we vervolgens in de volgende sessie weer op voortborduren.”

Helemaal op m’n plek

Aan het einde van het traject bleef er een top 3 van scholen over, met op de eerste plaats Academie Artemis, een hogeschool voor styling, gericht op o.a. interieur en mode. Victor deed mee met een intake en werd aangenomen. “Het was sowieso anders gelopen als ik het studiekeuzetraject niet had gevolgd. Ik was al vrij laat met kiezen, kon nog net meedoen met de laatste intakerondes. Zonder deze coaching had ik een andere keuze gemaakt. Ik zit nu aan het begin van m’n 2e jaar, leer veel en heb leuke vrienden. Ja, ik zit nu echt helemaal op m’n plek.”

Heb je geen idee welke studie je moet kiezen? Krijg jij het benauwd als je denkt aan de naderende inschrijfdatum? Laat je e-mailadres achter en ontvang een à twee keer per maand informatie over hoe je een studie vindt die bij je past. Nooit meer doelloze open dagen bezoeken begint hier!