Meer informatie over het individuele studiekeuzetraject

Moeite met je individuele studiekeuze? Na een inspirerend traject met je persoonlijke studiekeuze-coach heb jij 100% zekerheid over jouw studiekeuze. Een zeer ervaren studiekeuze-coach helpt jou om te bepalen welke studie echt bij je past. Tijdens het individuele traject maak jij een wetenschappelijke persoonlijkheidsanalyse en interessetest.

De uitkomsten worden uitgebreid geanalyseerd met jouw persoonlijke coach. Daarnaast wordt een talentenscan uitgevoerd, om te onderzoeken of je de juiste kwaliteiten hebt voor een gekozen studie. Uiteindelijk selecteren we samen met jou een aantal concrete studies die voor jou echt geschikt zijn. Je loopt de deur uit met zelfinzicht, passende studies en een actieplan waarmee je aan de slag kan (bijv. tijdens open dagen).

Je krijgt een praktische en informatieve werkmap, met o.a. rapportages en samenvattingen van de testen. Deze worden ook digitaal nagestuurd. We zorgen ervoor dat jij bewust, enthousiast en met plezier aan de slag gaat met jouw nieuwe studie!

Opbouw van het Studiekeuze traject

Het standaard individuele studiekeuze traject duurt 7 uren. Wij raden aan om dit traject in 3 of 4 sessies onder te verdelen voor optimaal resultaat. Zo kan tussentijds de materie bezinken en eventueel extra onderzoek thuis worden gedaan. We bespreken met iedere deelnemer vooraf welke aanpak de voorkeur heeft en maken zo een traject dat bij jou past.

Inhoud studiekeuzetraject

Kennismaking en uitleg tests
Interessetest (wat interesseert je?)
Persoonlijkheidsanalyse (wat past er bij jou)
Studiekeuze-domeinen
Talentenscan (Wat kun jij goed?)
Drijfveren (wat vind je belangrijk?)
Jouw profiel en vakken
TOP 3 STUDIES SELECTIE
Actieplan en vervolgstappen
Eindgesprek, samenvatting en rapportages

Coaching en training

Studiekeuzeformulieren

Wij bieden ook online coachingsessies. De inhoud en aanpak hiervan is hetzelfde als onze face to face trajecten, maar vindt dan plaats via videobellen (skype, zoom etc.).

  • Je krijgt vooraf de opdrachten, testen en werkmap gemaild.
  • Een samenvatting, rapportages en tussentijdse opdrachten worden per mail nagestuurd.
  • Mensen die hiervan gebruik willen maken bieden wij 25% korting op al onze trajecten.

Hoe ziet het studiekeuzetraject eruit?

Traject op maat?

Mocht je speciale wensen hebben, dan kunnen we voor jou een op maat traject maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meerdere coachingsessies (van 1,5 uur) verdeeld over een langere periode. Tijdens een gratis intakegesprek (telefonisch of bij ons op kantoor) bespreken we dit graag met je en maken hiervoor een aangepaste offerte.

De Testen

We werken samen met Fitch, die samen met de universiteit van Utrecht een assessment hebben ontwikkeld. Het Fitch Assessment is een online persoonlijkheidsonderzoek dat je binnen een half uur inzicht geeft in je belangrijkste kwaliteiten, kwetsbaarheden en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het Fitch Assessment is gebaseerd op de Fitch Methode en kent drie onderdelen: één vragenlijst die betrekking heeft op je gedrag. Eén vragenlijst die betrekking heeft op je drijfveren. En een aantal vragen met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek. Het Fitch Assessment resulteert in een persoonlijke en concrete rapportage van ongeveer 20 pagina’s (klik hieronder voor een voorbeeld).

Wat zijn de voordelen