Opgelet, deadline numerus fixus studies is 15 januari! Maak jouw keuze met dit online programma (€39,50)

Voor numerus fixus studies (opleidingen met teveel studenten) hebben hogescholen en universiteiten hun eigen selectieprocedures. Deze decentrale selectie begint vanaf 15 januari, dus voor deze deadline moet je voor een dergelijke studie ingeschreven staan. Als jij nog blanco bent qua studiekeuze weet je nog niet of jouw toekomstige studie een selectie heeft. Dit betekent dus dat je nu aan de slag moet met je studiekeuze oriëntatie, zodat je door het bezoeken van online open dagen en meeloop dagen een definitieve keuze kan maken. Dan ben je op tijd ingeschreven voor de juiste studie.

Je mag maar voor 2 numerus fixus studies ingeschreven staan

Het werkt als volgt: studenten mogen zich voor twee opleidingen met een numerus fixus aanmelden. Voor de meeste studies mag je je op twee verschillende plekken aanmelden, voor de opleidingen geneeskunde, mondzorgkunde, fysiotherapie en tandheelkunde geldt dit niet.

Gevolg van numerus fixus

Het aanmelden moet dus een stuk vroeger, namelijk vóór 15 januari 2021 (ip.v. 1 mei). Als vervolgens blijkt dat er inderdaad te veel mensen zich hebben ingeschreven, komt er een selectie. De uitslag van die selectie volgt op 15 april. Studenten die niet zijn toegelaten, komen op een wachtlijst te staan en worden alleen nog geplaatst als geselecteerde studenten afvallen. Intussen kunnen zij zich inschrijven voor een studie zonder selectie voor 1 mei.

Positieve ontwikkelingen van Numerus Fixus

Hogescholen en universiteiten met numerus fixus opleidingen kijken nu niet alleen meer naar cijfers, zoals met een centrale selectie het geval was, maar ook naar motivatie, persoonlijkheid en andere prestaties. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen door een toets, rollenspel of gesprek. Gunstig dat je nu zelf in de hand hebt of je wordt aangenomen of niet. Want dingen aan het toeval overlaten is natuurlijk prima, maar niet als het gaat om je toekomst.

Zorg voor een studie als tweede keus

Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat je toch niet wordt toegelaten voor de opleiding van je dromen. Zorg daarom dat je een plan B hebt. Liefst eentje die in lijn ligt met je studie uit plan A. Wil je volgend jaar dus nog een keer de decentrale selectie van geneeskunde proberen, is bio-medische wetenschappen om het jaar te overbruggen een betere keuze dan Nederlandse taal en cultuur.

Ons online Studiekeuzeprogramma dat jou helpt met de juiste keuze!

Wij bieden een uitgebreid online studiekeuzeprogramma waarin jij kunt ontdekken wat voor persoon je bent met welke talenten via een persoonlijkheidstest. Daarnaast zoek je jouw passies en interesses uit en die gebruik je om naar studies te zoeken. Je eindigt met een Studie Top-3 en een concreet stappenplan. Wanneer je klaar bent met het programma kies je welke studie het beste bij jou past! 

Wat krijg je tijdens deze online training voor €39,50?

Je krijgt een online werkmap, studiekeuzetesten, inspirerende opdrachten, filmpjes met extra uitleg en concrete handvatten om de studie te kiezen die echt bij jou past. Zo ontdek je stap voor stap wie je bent, wat je kan, wat je wilt en welke studie daar bij past! 

klik hier voor alle informatie en hoe jij je aanmeldt.

Studiekeuzebegeleiding

Kickstart-studiekeuzes

Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie

Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie Als je je niet voor 1 mei aanstaande hebt ingeschreven voor maximaal 4 studies van je

Meer lezen
Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie

Maak in 5 stappen de juiste studiekeuze!

Een studiekeuze maken in 5 stappen Hoe kun je nou de beste studiekeuze maken? De aanmeld-deadline voor numerus fixus studies is al op 15 januari en

Meer lezen

Opgelet, deadline numerus fixus studies is 15 januari! Maak jouw keuze met dit online programma (€39,50)

Opgelet, deadline numerus fixus studies is 15 januari! Maak jouw keuze met dit online programma (€39,50) Voor numerus fixus studies (opleidingen

Meer lezen
Gratis ouderworkshop

STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd [20 april 20:00]

STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd Normaal is het al lastig om een vervolgstudie te kiezen. Er zijn zoveel studies en

Meer lezen