STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd [20 april 20:00]

Normaal is het al lastig om een vervolgstudie te kiezen. Er zijn zoveel studies en richtingen en hogescholen en universiteiten en wat past er dan bij mij en wat gaan mijn vrienden doen, of toch een tussenjaar of werken etc. etc. etc?? Zoveel vragen die er op jongeren afkomen na het behalen van het eindexamen. Laat staan op dit moment in corona-tijd nu alle hogescholen en uni’s gesloten zijn, er geen open dagen meer zijn, scholieren onverwacht vroeg geslaagd zijn, een tussenjaar op de tocht komt door reisverbod etc. etc. Wie door de bomen het bos niet meer ziet en als ouder graag zijn of haar kind wil helpen, kan op maandag 20 april terecht in ons webinar. We geven antwoorden op al jouw vragen en leggen uit hoe jij jouw kind kan helpen om te kiezen! Hieronder vind je extra informatie over wat er nu speelt bij een studiekeuze.

Onverwacht geslaagd

Geen centrale examens dit jaar! Ineens zijn er leerlingen op de middelbare school geslaagd, zonder examen te hoeven doen. Sommigen zijn blij, met ‘lekker veel vrij’ en anderen vinden het jammer dat ze hun schooltijd niet af kunnen sluiten met echte examens. En hoe gaan leerlingen die nu onvoldoende staan, dit ophalen? Dit heeft ook gevolgen voor een vervolgopleiding.

Aanmelddatum hogescholen en universiteiten uitgesteld naar 1 juni

Onderwijsminister Slob heeft dinsdag ook bekendgemaakt te onderzoeken hoe de overgang van de middelbare school naar het vervolgonderwijs zo soepel mogelijk kan verlopen. De aanmeldingsdeadline voor hogescholen en universiteiten is in elk geval verplaatst van 1 mei naar 1 juni. Dit moet leerlingen meer ruimte geven voor het kiezen van een studie.

Online open dagen

Maar hoe kun jij je goed oriënteren op een studie, nu universiteiten en hoge scholen gesloten zijn? In één van onze vorige blogs hebben we beschreven hoe je ook online een studiekeuze kunt maken, bijv. online open dagen en online proefstudeer-sessies.

Hoe kies je

Een goede studiekeuze begint met het uitzoeken van wie je jij bent, als persoon, met welke kwaliteiten, valkuilen en drijfveren. Als je dat duidelijk hebt, kun je bewust en gericht gaan kijken welke vervolgopleiding het beste bij jou past.

Veel vragen? Meld je aan voor het studiekeuze webinar [20 april 20:00]

Door deze nieuwe situatie ontstaan er veel vragen en moeten leerlingen ineens versneld en op andere manieren een studiekeuze maken. Wij willen, als studiekeuze-experts, graag helpen en organiseren daarom op maandag 20 april van 20:00 tot 21:30 een studiekeuze webinar. Via onderstaand formulier kun jij je hiervoor aanmelden en alvast jouw vragen stellen (let op! autoreply met zoom-link kan in spam belanden). Tot maandag.

Studiekeuzebegeleiding

Kickstart-studiekeuzes

Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie

Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie Als je je niet voor 1 mei aanstaande hebt ingeschreven voor maximaal 4 studies van je

Meer lezen
Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie

Maak in 5 stappen de juiste studiekeuze!

Een studiekeuze maken in 5 stappen Hoe kun je nou de beste studiekeuze maken? De aanmeld-deadline voor numerus fixus studies is al op 15 januari en

Meer lezen

Opgelet, deadline numerus fixus studies is 15 januari! Maak jouw keuze met dit online programma (€39,50)

Opgelet, deadline numerus fixus studies is 15 januari! Maak jouw keuze met dit online programma (€39,50) Voor numerus fixus studies (opleidingen

Meer lezen
Gratis ouderworkshop

STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd [20 april 20:00]

STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd Normaal is het al lastig om een vervolgstudie te kiezen. Er zijn zoveel studies en

Meer lezen