KickStart coach Heleen: “Ik hou van orde scheppen in de chaos”

Aanpak

“Een coachingstraject begint met helder krijgen waar het probleem ligt. Vaak komt dan naar voren dat jongeren tijdens hun studiekeuzetraject simpelweg niet weten waar ze moeten beginnen. Er bestaan eindeloos veel studies en ze zien door de bomen het bos niet meer. Daardoor ‘verlammen’ ze, als het ware. Eigenlijk schep ik vooral orde in de chaos.”

Houvast

“Per deelnemer bekijk ik welke aanpak het meest effectief is. Scholieren vinden het over het algemeen lastig te duiden waar hun interesses of talenten liggen. Door onze door psychologen ontwikkelde tests ontstaat er zicht op de persoonlijkheid en interessevelden van de deelnemer. Naar aanleiding van de uitkomsten gaan we in gesprek. Door het stellen van vragen en doorvragen op de antwoorden, ontdek je langzaam maar zeker waar iemand energie van krijgt. In mijn sessies probeer ik houvast en richtlijnen te bieden. Ik schets mogelijkheden en stimuleer jongeren met mensen in het werkveld te praten.”

Snel resultaat

“Het leukste van mijn werk? Samen met de coachee snel resultaat zien van de sessies. Jongeren weten vaak in relatief korte tijd welke richting ze op willen. En het mooie daarvan is: ik ben niet degene die daar verantwoordelijk voor is. Daar komen ze helemaal zelf achter.”