Zo maak je je huidige baan leefbaar

Je bent er inmiddels achter dat je niet op je plek zit. Met behulp van ons vorige blog weet je ook in welke richting je wel verder wilt. Maar tussen je huidige baan en die droomjob zit nog een periode van vacatures zoeken, solliciteren en afgewezen worden. Die nieuwe baan kan even op zich laten wachten. Wat doe je in de tussentijd? In dit blog tips om toch energie uit je huidige baan te halen.

Gelukkig op weg

Focus op wat je energie geeft in jouw baan

Heb je al een rijtje plussen en minnen opgeschreven? Wat vind je op dit moment leuk om te doen en wat niet? Dit is waardevolle informatie, niet alleen omdat je weet wat je zoekt in een volgende baan, ook voor nu. Praat met je werkgever of leidinggevende en geef aan dat je je graag meer wilt focussen op de plussen. Of misschien zijn er wel werkzaamheden die nog niet in jouw pakket zaten, die je leuk vindt om te proberen. Wees, zonder te zeggen dat je op zoek bent naar een andere baan, open over je ambities en wensen. Niet alleen waardeert een werkgever dat, je maakt je eigen werkzaamheden leuker.

Bouw met onbetaald werk verder aan je CV

Wil je graag een bepaalde baan maar heb je weinig ervaring in het betreffende vakgebied? Doe onbetaald werk en bouw zo aan je cv. Het is een goede mogelijkheid om alvast je gezicht te laten zien binnen een bedrijf en een netwerk op te bouwen. En wie weet behoort naast werkervaring opdoen, ook doorgroeien tot de mogelijkheden.

Vraag bij je werkgever of het mogelijk is om minder uren per week te werken

We horen je denken: ‘Ik heb het druk zat, ik heb helemaal geen tijd om onbetaald werk te doen!’. Vraag daarom eens na bij je werkgever of er een mogelijkheid bestaat om minder uren te gaan werken. Op dit manier hou je meer tijd over om te focussen op wat je wel leuk vindt. Daarbij geeft het je wat ruimte om vacatures te zoeken en op sollicitatiegesprek te gaan.

Steek wat meer tijd in een (nieuwe) hobby

Tot slot is een hobby zoeken die je energie geeft ook een goede manier om die laatste weken / maanden bij je oude werkgever draaglijk te maken. Kan je je creatieve ei niet kwijt bij je baan? Ga schilderen! Word je gek van een hele dag op kantoor zitten? Ga voor of na je werkdag lekker sporten. Zoek iets waar je blij van wordt om de tijd tot die nieuwe baan te overbruggen. Maar hoe ga jij je droombaan zo snel mogelijk vinden? In ons volgende blog gaan we hier verder op in.

Heb jij moeite met beroepskeuze? Wil je een carrièreswitch? Of ben je gewoon niet happy in je huidige baan? Laat je e-mailadres achter en ontvang een à twee keer per maand informatie over hoe je een baan vindt die bij je past. Nooit meer lood in je schoenen op maandagochtend begint hier!

Studiekeuzebegeleiding

Kickstart-studiekeuzes

Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie

Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie Als je je niet voor 1 mei aanstaande hebt ingeschreven voor maximaal 4 studies van je

Meer lezen
Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie

Maak in 5 stappen de juiste studiekeuze!

Een studiekeuze maken in 5 stappen Hoe kun je nou de beste studiekeuze maken? De aanmeld-deadline voor numerus fixus studies is al op 15 januari en

Meer lezen

Opgelet, deadline numerus fixus studies is 15 januari! Maak jouw keuze met dit online programma (€39,50)

Opgelet, deadline numerus fixus studies is 15 januari! Maak jouw keuze met dit online programma (€39,50) Voor numerus fixus studies (opleidingen

Meer lezen
Gratis ouderworkshop

STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd [20 april 20:00]

STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd Normaal is het al lastig om een vervolgstudie te kiezen. Er zijn zoveel studies en

Meer lezen