Persoonlijke kansen die er juist nu voor jou ontstaan

Na de 3e ‘home schooling’ dag, zie ik meerdere kansen die de huidige omstandigheden bieden:

  1. Home schooling; Meer tijd met je kids
  2. Meer tijd voor (lang vergeten) hobby’s
  3. Creativiteit en online kansen
  4. Meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling

1. Home schooling; meer tijd met je kids

Allereerst heb ik nauw contact met mijn kinderen, zie nu zelf waar ze allemaal mee bezig zijn op school en we hebben er 3 best leuke dagen op zitten. We hebben als gezin (mijn vrouw, ik en onze tweeling jongens van 8) een dagprogramma gemaakt waarin naast lessen ruimte is voor sporten, buiten zijn, iets leuks doen en muzikale en creatieve activiteiten. Mijn vrouw en ik vullen wisselend de rol van juf of meester in, zodat we ook nog ons eigen werk kunnen doen. De jongens zijn super enthousiast en willen de hele dag aan de slag met hun schoolwerk, waardoor we te snel door de weektaken van school heen gaan. Een positieve uitdaging! Ik zie hier meteen een creatieve oplossing voor de problemen in het onderwijs (zoals het lerarentekort). Als ouders nu full time thuisonderwijs kunnen verzorgen, dan kan dat zeker 1 dag per week als de scholen weer open gaan.

2. Meer tijd voor (lang vergeten) hobby’s

Daarnaast zie ik mensen in mijn omgeving lang vergeten hobby’s oppakken, nu er zeeën van tijd zijn ontstaan. Zo heeft een vriend van mij zijn elektrische gitaar weer van zolder gehaald en is een ander uitgebreid in zijn huis aan het klussen. Tevens zie ik mensen nieuwe hobby’s en cursussen oppakken, opruimen en boeken uitlezen die al lang in de kast staan.

3. Creativiteit en kansen

Mijn werk als loopbaan– en studiekeuze-adviseur en talentcoach heb ik creatief ingericht en doe coachingsessies nu online. Ik was al bezig met het maken van een online training- en coachingsprogramma en daar ontstaan nu versneld kansen. Niet alleen omdat mensen liever thuis willen blijven, maar zo kan ik ook makkelijk mensen helpen die verder weg wonen. Ik zie allerlei online kansen om mij heen ontstaan, zoals online trainingen, seminars, open dagen en werkoverleggen. Naast meer efficiëntie is dit uiteraard ook milieuvriendelijk.

4. Meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling

De ontstane tijd levert ook de mogelijkheid op om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. Wellicht ben je hier door een drukke baan niet aan toe gekomen en nu is hier ineens een onverwachte rustperiode. Gebruik deze periode om ook tot rust te komen en weer even naar jezelf te kijken en naar zaken als: zit ik nog op de goede weg, doe ik nog de dingen waar ik energie van krijg, handel ik naar mijn talenten en doe ik hetgeen ik echt belangrijk vind in mijn leven.

Als talentcoach help ik jou om je volle potentie te benutten, je doelen te realiseren en het maximale uit jouw leven en werk te halen, zodat je iedere dag met voldoening afsluit.

Loopbaancoaching

Baan kiezen

De baan die je loopt, bepaalt jouw loopbaan

De baan die je loopt, bepaalt jouw loopbaan Afgelopen jaar heb ik 154 mensen begeleid met het maken van keuzes in hun loopbaan. Vanuit de overheid

Meer lezen

Niet gelukkig met je baan

Geen leuke baan? Dit kan je ervan leren Oké, dus je vindt je baan niks. Dan is het tijd om het antwoord te vinden op de vraag: waarom vind je je

Meer lezen
Kickstart-zo-maak-je-je-huidige-baan-leefbaar

Loopbaanadvies subsidie vanaf 2020

Kosteloos loopbaantraject / ontwikkeladvies Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 december kosteloos een loopbaantraject /

Meer lezen
Een succesvol outplacementtraject? Dat begint met persoonlijke aandacht.

Een succesvol outplacementtraject? Dat begint met persoonlijke aandacht.

Een succesvol outplacementtraject? Dat begint met persoonlijke aandacht. Als werkgever heb je ongetwijfeld een goed HRM-beleid opgesteld met daarin

Meer lezen