Kosteloos loopbaantraject / ontwikkeladvies

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 december kosteloos een loopbaantraject / ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaanadviseur mee kan helpen. Mensen kunnen zich daardoor beter voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk.

Gevolgen van Corona

Door de coronacrisis verandert de economie namelijk fors. Werk wordt vaker digitaal uitgevoerd, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. Het kabinet wil mensen helpen om zich aan te passen aan die nieuwe realiteit.

Hoe werkt het?

In het ontwikkeladvies krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Ook kunnen loopbaanadviseurs mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Aan het einde van het traject krijgt de deelnemer een ontwikkelplan mee, waarin acties staan die iemand kan ondernemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst. Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van deze mogelijkheid. Om mee te doen, hoeven deelnemers zich alleen aan te melden bij een loopbaanadviseur bij hen in de buurt. De loopbaanadviseur vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af.

Kosteloos loopbaantraject bij KickStart 

Door deze overheidssubsidie kun je vanaf 1 december ’20 kosteloos een online loopbaan- of persoonlijk ontwikkeltraject bij ons volgen (t.w.v. €700,-).

Wat krijg je in dit traject:

  • 1-op-1 begeleiding
  • 4 uren online coaching
  • Een profielschets (inzicht in persoonlijkheid, talenten en drijfveren)
  • Een arbeidsmarktscan
  • Een persoonlijk ontwikkelplan
  • Toegang tot uitgebreide beroepen- en opleidingsdatabase
  • Aanvullende opdrachten (optioneel)
  • Gerichte hulp bij het vinden van een nieuwe baan of bij de juiste ontwikkeling in je huidige baan.

Je kan hiervoor contact opnemen via mail info@kickstartcoaching.nl of telefonisch 06-43010786 (Pedro).