Online groepstraining: een studiekeuze in 1 maand!

Weet jij nog niet wat je moet studeren? Of heb je de verkeerde studiekeuze gemaakt en weet je nu niet wat je wil? Dit is heel moeilijk voor veel scholieren en beginnende studenten.

Er staat veel druk op jou om de juiste keuze te maken. 30% van de studenten heeft spijt van hun studiekeuze.

Hoe maak je de juiste studiekeuze?

Met deze online groepstraining ontdek jij binnen 1 maand waar jouw interesses en talenten liggen. Op die manier krijg je veel inzicht in jezelf wat heel waardevol is voor de toekomst.

Met deze studiekeuze training krijg jij:

  1. Een Top-3 lijst aan studies die bij jou passen;
  2. Een concreet actieplan waarmee je naar open dagen kunt
  3. Een waardevolle community waar je alles kan vragen over studiekeuze
Pedro

Studiekeuzecoach Pedro

Ik ben Pedro Dubislav en ben al 15 jaar werkzaam als studiekeuzecoach. Tijdens deze sessies ga ik met jou kijken naar jouw persoonlijkheid, interesses en talenten. We onderzoeken waar jij goed in bent en enthousiast van wordt.

Dit doen we met online testen, opdrachten en groepsgesprekken, om jezelf te leren kennen.

Waarom Kickstart Coaching?

Online trainingsprogramma

Waardevolle community

Meer dan 15 jaar ervaring

Recensies over de online groepstraining

Lodewijk kwam zeer enthousiast thuis na die dag en heeft er veel over verteld. We zijn benieuwd wat het gaat worden na de zomer. Bedankt voor jullie gedegen aanpak en adviezen!
Helga en Ernst
Ouders van Lodewijk
5/5
Geweldige coaches!
Maite
Deelnemer
5/5
Zeer goede ervaring met het beroepskeuze traject. Aan het rapport (met o.a. je kwaliteiten) dat je krijgt nog vaak wat gehad!
Mike
Deelnemer
5/5
Zeer goede begeleiding bij het inkaderen van je studiekeuze, absolute aanrader!
Mariël
Deelnemer
5/5

Wat zit er in dit online studiekeuze programma?

Dit online trainingsprogramma is opgebouwd uit modules met testen, uitleg, filmpjes en inspirerende opdrachten. Het traject duurt 1 maand en tussen de 3 online groepssessies ga jij zelf hiermee aan de slag. Daarbij kun je altijd tussentijds online vragen stellen. De online groepssessies zijn via Zoom. Elke sessie duurt 1,5 uur. Neem hier alvast een kijkje in DE TRAINING.

Sessie 1:

Samen doe je online testen en opdrachten in een groep. Je gaat kijken naar jouw persoonlijkheid en interesses. Je krijgt ook thuiswerkopdrachten mee.

Sessie 2:

Waar staat iedereen in de studiekeuze? Hoe het is gegaan met de thuisopdrachten? In deze sessie onderzoek jij waar je passie voor hebt. We geven jou ook meer richting qua studies en maken jouw studiekeuze concreter. Jullie maken weer samen opdrachten in de sessie en thuis.

Sessie 3:

Nu maken we jouw Studie top-3 in orde en werken we aan een concreet actieplan om een keuze te maken. Hiermee kun jij gericht naar open dagen en meeloop dagen.

Opbouw en start van het aankomende online programma

Online studiekeuze groepstraining

175
  • Aan de slag met een uitgebreid online studiekeuze trainingsprogramma
  • Samenwerken, leren en kennisdelen in de studiekeuze community.
  • Tips en trics over het maken van de juiste studiekeuze
  • Hulp en begeleiden van ervaren studiekeuzecoaches
  • 3 verdiepende online groepssessies (via Zoom)
  • Een uitgebreid werkboek

Veelgestelde vragen over studiekeuzebegeleiding

Ja het programma is geschikt voor mbo, hbo en de universiteit.

Ja je mag nog switchen van studiekeuze na 1 mei, maar sommige opleidingen op het hbo of de universiteit mogen je dan weigeren.

Vraag aan vrienden en familie om te ontdekken wat bij jou past als je het zelf niet weet. Daarnaast helpen studiekeuzetesten ook om jou een richting te geven. Vind je het lastig om de keuze te maken? Vraag dan het versnelde coachingtraject aan!

Tijdens de sessies in het studiekeuzetraject gaan we echt de diepte in. Wat vind je leuk en waar krijg je energie van? Zo krijg je een beeld van je interesses en kwaliteiten. Aan het einde van deze training heb je jouw top 3 studies op een rijtje gezet. Zo weet je welke open dagen en meeloopdagen je kunt volgen.

Ja dat kan! Er zijn 3 verschillende programma’s die je individueel kunt volgen. Neem een kijkje op de pagina studiekeuzebegeleiding en kies het programma wat bij jou past.