Hoe vind ik mijn droombaan?

Je hebt goed bekeken welke aspecten je wel en niet leuk vindt in je huidige baan. Ook heb je met mensen in het werkveld gesproken en je eigen talenten en interesses eens goed onder de loep genomen. De richting die je op wil staat je nu helder voor ogen. Let’s go! Maar een baan komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Hoe vind je die?

Kickstart-hoe-vind-ik-mijn-droombaan

Bouw een netwerk op om sneller een baan te vinden

De volgende quote slaat de spijker op z’n kop: “It’s not about what you know. It’s about who you know.” Vertel daarom zoveel mogelijk mensen om je heen dat je op zoek bent naar een (nieuwe) baan. Leg ze uit wat je wil gaan doen en waarom. Zo zorg je ervoor dat je overal ogen en oren hebt en hoor je bijvoorbeeld al van vacatures, nog voordat ze openbaar worden gemaakt. Daarbij kunnen mensen die jou kennen, goed beoordelen of jij bij een bepaald bedrijf of bepaalde functie past. En mocht er een sollicitatie uitrollen, kan jouw kennis mooi een goed woordje voor je doen.

Maak een LinkedIn profiel aan

Zet niet alleen je ‘real-life’ netwerk in, maar ook je digitale! Post een ‘ik zoek een baan’-update op Facebook en je licht in één klap al je vrienden en kennissen in. Het zakelijke netwerk LinkedIn is bij uitstek geschikt om jezelf te profileren. Zorg voor een volledig en duidelijk profiel, zo ben je makkelijk vindbaar voor potentiële werkgevers en recruiters. Sluit je aan bij groepen binnen relevante branches en volg bedrijven die je interessant vindt. Zo ben je als eerste op de hoogte van vacatures.

Bekijk vacaturewebsites zoals Indeed

Maak een profiel aan en zoek vacatures op vacaturesites. Het voordeel van deze sites is dat je hier gericht zoekt en werkgevers ook de mogelijkheid hebben om jou te benaderen. Om jezelf niet te verliezen in het grote aanbod is het aan te raden de drie meest relevante sites uit te zoeken. Bekijk twee keer in de week het aanbod of meld je aan voor een e-mailservice zodat je een mail krijgt met de voor jou relevante banen op een rij. Heb jij moeite om erachter te komen wat bij jou past? Misschien kan ik je helpen door middel van loopbaancoaching.