Geen open dagen meer! Maak nu online de juiste studiekeuze.

Universiteiten en hbo’s zijn tot minimaal 6 april dicht. Daardoor zijn er geen open dagen, meeloop dagen en proefstudeer dagen meer, waardoor het lastig is om je echt goed te oriënteren op een studie. Er zijn wel verschillende online studiekeuze mogelijkheden, om een beter beeld te krijgen van universiteiten hoge scholen en specifieke studies, die al bestonden voor het corona virus.

Virtueel oriënteren

Zo bestaat er de virtuele campustour van de Radboud Universiteit Nijmegen, om vooral internationale studenten een indruk te geven van de sfeer en studiemogelijkheden. En heeft de WUR in Wageningen een online bachelor open dag op 21 maart ’20. Universiteiten in Nederland experimenteren sinds 2015 met online oriëntatie tools en is een virtuele campus – een digitale plattegrond, al dan niet aangevuld met informatietekstjes, 360-gradenvideo’s en filmpjes – inmiddels vrij gebruikelijk en kun je in Twente de campus verkennen met een geanimeerde drone.

Online studiekeuze programma’s

KickStart Coaching sluit bij deze trend aan door het aanbieden van online studiekeuze programma’s. De inhoud en aanpak hiervan is hetzelfde als face to face coaching- en trainingstrajecten, maar vindt dan plaats via videobellen (skype, faceTime, etc.).

Hoe werkt het?

  • Je krijgt vooraf de opdrachten en werkmap gemaild (map kan ook per post),
  • De studiekeuze testen (over persoonlijkheid, talenten, valkuilen, drijfveren, interesses en concrete studies) maak je thuis in een online testomgeving,
  • De coaching-/trainingsgesprekken vinden plaats via videobellen (bijv. skype of facetime),
  • Een samenvatting en rapportages worden per mail nagestuurd.
  • Indien nodig krijg je extra tussentijdse thuisopdrachten voor optimaal resultaat,
  • Studiekiezers die hiervan gebruik willen maken bieden wij 25% korting op al onze studiekeuze trajecten.

De juiste keuze voor 1 mei ’20

Nu de universiteiten en hbo’s gesloten zijn, kun je toch voor 1 mei een keuze maken voor een studie waar je echt gemotiveerd voor bent, door gebruik te maken van legio online tools. Hiermee krijg jij een helder inzicht in studies, onderwijsaanpak, de sfeer op de campus en kun je bewust kiezen. Wil je daarbij professionele hulp? Dan kun je (online) deelnemen aan onze training.