Ineens geslaagd! Wat nu? Gratis online studiekeuze vragensessie [30 maart 10:00]

Geen centrale examens dit jaar! Ineens zijn er leerlingen op de middelbare school geslaagd, zonder examen te hoeven doen. Sommigen zijn blij, met ‘lekker veel vrij’ en anderen vinden het jammer dat ze hun schooltijd niet af kunnen sluiten met echte examens. En hoe gaan leerlingen die nu onvoldoende staan, dit ophalen? Dit heeft ook gevolgen voor een vervolgopleiding.

Gevolgen voor vervolgopleiding

Op de site van de overheid staat hierover: ‘In overleg met het vervolgonderwijs wordt gekeken hoe de studenten die dit jaar instromen, binnen de huidige omstandigheden, zo goed mogelijk kunnen worden voorbereid op hun vervolgopleiding. Er volgt zo spoedig mogelijk informatie over de nieuwe zak-slaagreling en de herkansingen.’

Aanmelddatum hogescholen en universiteiten uitgesteld

Onderwijsminister Slob heeft dinsdag ook bekendgemaakt te onderzoeken hoe de overgang van de middelbare school naar het vervolgonderwijs zo soepel mogelijk kan verlopen. De aanmeldingsdeadline voor hogescholen en universiteiten is in elk geval verplaatst van 1 mei naar 1 juni. Dit moet leerlingen meer ruimte geven voor het kiezen van een studie.

Online open dagen

Maar hoe kun jij je goed oriënteren op een studie, nu universiteiten en hoge scholen gesloten zijn? In één van onze vorige blogs hebben we beschreven hoe je ook online een studiekeuze kunt maken, bijv. online open dagen en online proefstudeer-sessies.

Hoe kies je

Een goede studiekeuze begint met het uitzoeken van wie je jij bent, als persoon, met welke kwaliteiten, valkuilen en drijfveren. Als je dat duidelijk hebt, kun je bewust en gericht gaan kijken welke vervolgopleiding het beste bij jou past.

Veel vragen? Gratis online studiekeuze vragensessie [30 maart 10:00]

Door deze nieuwe situatie ontstaan er veel vragen en moeten leerlingen ineens versneld en op andere manieren een studiekeuze maken. Wij willen, als studiekeuze-experts, graag helpen en organiseren daarom op maandag 30 maart van 10:00 tot 10:40 een eerste gratis studiekeuze vragensessie. Via onderstaand formulier kun jij je hiervoor aanmelden en alvast jouw vragen stellen (let op! autoreply met zoom-link kan in spam belanden). Tot maandag.