5 jaar Kickstart coaching!

“Net als de scholieren, studenten en starters die we nu bij KickStart begeleiden, had ik ook geen idee wat ik wilde gaan doen na de middelbare school.” vertelt Pedro Dubislav, een van de oprichters van KickStart.

Via een studie Bedrijfskunde en later Internationale Betrekkingen ben ik uiteindelijk in het coachen terechtgekomen. Ik zag hoeveel scholieren zoekende waren naar een studie die bij ze past. Daar wilde ik iets aan doen.” Wicher Schols liep met eenzelfde idee rond. Een gemeenschappelijke kennis stelde de heren aan elkaar voor en uit die ontmoeting ontstond KickStart.

Kickstart-AHA-16-03

 

De start van KickStart

Terugkijkend op de periode waarin de heren samen hun bedrijf begonnen zegt Wicher: “Het was nog best een klus om ons idee aan te laten sluiten op de wensen van scholieren. Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat niemand oren had naar een 3-daags programma. Eendaagse trainingen daarentegen werden juist heel goed ontvangen. Dat fijn slijpen van ons idee was, hoewel soms frustrerend, ontzettend leuk om te doen.” De eerste scholieren kwamen via hun eigen netwerk. Om meer bekendheid te generen trokken de heren erop uit. Het was januari en min vijf. “Vol enthousiasme en bewapend met flyers stonden we te blauwbekken bij de UvA en de HvA. Om er vervolgens achter te komen dat niet studenten maar ouders degenen zijn die ‘kiezen’ voor een studiekeuzetraject.”

De grens over

Dat het fijn slijpen de heren goed afging, bleek uit het succes wat volgde. Na drie jaar met veel plezier aan KickStart te hebben gewerkt, nam Wicher afscheid van het bedrijf. Hij is zich gaan richten op coaching in het bedrijfsleven. “Wat me het meeste bij is gebleven aan de jaren bij KickStart is het plezier wat ik had met Pedro en onze stagiaires. We hebben wat afgelachen.” Wicher liet het bedrijf met een gerust hart achter in de handen van zijn compagnon. Naast het toevoegen van profielkeuze en beroepskeuze aan het aanbod van KickStart, wil Pedro uitbreiden naar andere Nederlandse steden, of misschien wel de grens over naar Antwerpen. “Meer mensen helpen in het vinden van hun eigen kracht, dat is en blijft de essentie van KickStart.”

Heb jij moeite met beroepskeuze? Wil je een carrièreswitch? Of ben je gewoon niet happy in je huidige baan? Laat je e-mailadres achter en ontvang een à twee keer per maand informatie over hoe je een baan vindt die bij je past. Nooit meer lood in je schoenen op maandagochtend begint hier!