KickStart Carrière Training

Je wilt ontdekken hoe het komt dat je op werk minder gemotiveerd bent of niet al jouw kwaliteiten benut. Of je merkt dat het werk niet past bij wie je bent. Of je blijft voor je uitschuiven om te kiezen voor het werk waar je blij van wordt en energie van krijgt. Dit uitzoeken kan lastig zijn, omdat je misschien niet weet waar je intrinsiek gemotiveerd van raakt of welk werk past bij jouw persoonlijkheid. Misschien moet je nog ontdekken waar jij energie van krijgt en waarvoor je ‘s ochtends uit je bed komt. Dit groepstraject helpt je bij deze ontdekkingstocht.

Na dit groepstraject weet jij:

 • Waar je intrinsiek gemotiveerd van raakt
 • Hoe je energie van je werk krijgt
 • Wat jouw talenten zijn
 • Wat jouw drijfveren en passies zijn
 • Welk persoonlijkheidstype jij bent
 • Welke sector(en) en bedrijven goed bij jou passen
 • Welke werkzaamheden en rollen bij je passen
 • Wat een concreet en handig stappenplan voor jou is

SCHRIJF JE NU IN!

De juiste begeleiding voor jouw carrière

In 6 weken nemen we jou bij de hand en geven je die inzichten die je nodig hebt om de juiste carrièrekeuzes te kunnen maken. We helpen jou om uit te vinden waar jij intrinsiek gemotiveerd van wordt in je leven en hoe je dat vertaald naar passend werk. Dit doen we in een traject van 6 weken, waarbij we 3 keer een dagdeel bij elkaar komen. Daarnaast ga je tussentijds zelf aan de slag met opdrachten die jou inzicht geven in jouw persoonlijkheid, talenten, valkuilen, drijfveren en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het programma

Het programma bestaat uit 3 groepstrainingen die om de 2 weken plaatsvinden. Tussentijds krijg je thuisopdrachten voor extra verdieping en inzichten. De trainingen duren een dagdeel van 10:00 tot 14:00 uur. Het totale traject duurt 6 weken en is als volgt opgebouwd.

SESSIE 1 – INTRINSIEKE MOTIVATIE

Kom erachter waar jij intrinsiek gemotiveerd van raakt en wat jou drijft in je leven.

Kennismaking en uitleg programma
Wat is intrinsieke motivatie
Hoe raak jij gemotiveerd
Wie ben jij, qua persoonlijkheid
Jouw talenten, rollen en valkuilen
Leer van elkaar
Wandeling in de natuur

SESSIE 2 – ROLLEN EN DRIJFVEREN

Zit jij vast in rollen en overtuigingen. Hoe helpen jouw drijfveren je te ontwikkelen in de juiste richting.

Hoe gaat het, terugblik en vooruitkijken
Wat zijn drijfveren
Hoe zien jouw drijfveren eruit
Het verschil tussen jouw rollen en drijfveren
Jouw ontwikkelingsmogelijkheden
 Leer van elkaar
 Wandeling in de natuur

SESSIE 3 – AAN DE SLAG

Hoe gebruik je de opgedane inzichten over jouw persoonlijkheid, talenten en drijfveren om tot de juiste baankeuze te komen.

Hoe gaat het, terugblik en vooruitkijken
Waar loop je tegenaan
Persoonlijke inzichten concreet maken
Vakgebieden en concrete functies
Geef jouw baan vorm
 Stappenplan
Leer van elkaar
Wandeling in de natuur

NU INSCHRIJVEN

ONZE WERKWIJZE

Het belangrijkste van ons traject is dat er bij jou ‘kwartjes gaan vallen’ die ervoor zorgen dat jij de juiste loopbaankeuzes kan maken. Vaak gaat dit ook over keuzes breder dan jouw loopbaan en die impact hebben op de rest van je leven. Zo zul je zien dat als je het juiste werk doet dat bij je past en je energie geeft, je ook meer plezier en ruimte in je privé leven hebt. Om tot deze inzichten te komen gebruiken we testen en opdrachten die tijdens individuele gesprekken vertaald worden naar wat jou drijft, waar jij energie van krijgt en waar jij blij van wordt.

De Testen

We werken samen met Fitch, die samen met de universiteit van Utrecht een assessment hebben ontwikkeld. Het Fitch Assessment is een online persoonlijkheidsonderzoek dat je binnen een half uur inzicht geeft in je belangrijkste kwaliteiten, kwetsbaarheden en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het Fitch Assessment is gebaseerd op de Fitch Methode en kent drie onderdelen: één vragenlijst die betrekking heeft op je gedrag. Eén vragenlijst die betrekking heeft op je drijfveren. En een aantal vragen met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek. Het Fitch Assessment resulteert in een persoonlijke en concrete rapportage van ongeveer 20 pagina’s (klik hieronder voor een voorbeeld).

Voorbeeldrapportage van Persoonlijkheidstest

Maak een bewuste carrièrekeuze. Deze training helpt door:

 • Het juiste zelfinzicht voor jou
 • Training en coaching van professionals
 • Persoonlijke aandacht
 • Een inspirerende buiten trainingslocatie
 • Een uitgebreide rapportage van de testresultaten
 • Je leert van andere deelnemers