Workshop ‘Hoe help ik mijn kind kiezen’

Voor ouders kan het studiekeuze-proces van hun kind nog frustrerender zijn dan voor het kind zelf! Dat klinkt misschien vreemd, maar veel ouders zitten met hun handen in het haar.

‘Wat kan ik doen? Mijn dochter wil haar keuze niet met mij bespreken en kapt iedere poging tot dit thema af’ of ‘mijn zoon wil iets studeren, maar ik denk gewoon niet dat die studie bij hem past’, zijn veelgehoorde thema’s die wij horen als wij met ouders in gesprek zijn. Vandaar dat we onze ouderworkshop hebben ontwikkeld, waarbij we in gaan op de vraag: hoe help ik mijn kind bij het maken van de juiste studiekeuze?

Puberbrein

Een onderdeel uit deze workshop is puberbrein. Hoe werkt het en wat gebeurt er in de puber-periode? Vanuit deze uitleg is het niet gek dat uw puber het moeilijk vindt om te kiezen. Als u als ouder middels deze uitleg, meer begrip voor uw kind kan krijgen in plaats van irritatie en afkeur, kunt u uw kind ook beter helpen bij dit keuzeproces.

Meer druk

Tevens kijken we naar de gebeurtenissen in het ‘studiekeuzelandschap’ van nu. Daarbij leggen we uit wat de hogere kosten, de hogere druk en het toenemende aanbod van studies voor invloed hebben op de keuze van uw kind. Maar daarnaast zijn er nog meer zaken die deze keuze beïnvloeden. Denk aan de ouders zelf, de ‘peers’, de school en de voorlichters vanuit de hogescholen en universiteiten.

Tips

We sluiten de avond af met 10 handige tips voor de ouders zelf, zodat zij hun zoon of dochter zo goed mogelijk kunnen helpen bij dit keuzeproces. Doordat wij veel praten met de pubers én ouders, hebben wij 10 tips voor u bedacht die op de praktijk gebaseerd zijn. U krijgt als ouder een goed beeld van hoe uw kind zich voelt in dit moeilijke en vooral frustrerende proces.

AANMELDEN

WAT: Workshop ‘Hoe help ik mijn kind kiezen’

VOOR WIE: ouders met kinderen in (pré)eindexamenjaar

WANNEER: Donderdag 5 okt. van 19:00 tot 20:30 uur (incl. borrel)

WAAR: Amsterdam, Korte Ouderkerkerdijk 45 Thuis aan de Amstel

KOSTEN: Gratis