Pedro Pedro

In 2011 heb ik KickStart opgericht omdat ik zag dat veel mensen worstelden met hun studie- en loopbaankeuzes, terwijl dit ook een mooi en leerzaam traject kan zijn. Daarvoor was ik jarenlang actief als freelance loopbaan- en studiekeuze-coach en trainer. Ik geloof erin dat als mensen zichzelf beter leren kennen, zij betere keuzes kunnen maken. Mijn passie is dan ook om dagelijks mensen inzicht te geven in wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hen drijft, om daar vervolgens de juiste studie of beroep aan te koppelen.

Word jij niet blij van je huidige baan?

27 november 2019

Why, tell me why

Oké, dus je vindt je baan niks. Dan is het tijd om het antwoord te vinden op de vraag: waarom vind je je baan niks? Zijn het de werkzaamheden? Is het het soort bedrijf? Of werk je met collega’s waar je geen klik mee hebt? Probeer erachter te komen wat de redenen zijn dat jij je niet op je plek voelt. Vind je bijvoorbeeld het werken bij een groot bedrijf onpersoonlijk? Dan weet je dat je op zoek moet naar vacatures bij kleine bedrijven.

Vind de positieve kanten

Maar laten we niet alleen focussen op de negatieve dingen, want iedere baan bevat aspecten die je wel leuk vindt. Misschien vind je de projecten waar je aan werkt niet leuk, maar het feit dat je aanspreekpunt bent voor klanten wel. Vind je het leuk om oplossingsgericht mee te denken in een team of ga je juist lekker op de momenten dat je zelfstandig een project mag opzetten en afronden? De aspecten waar je energie van krijgt zijn belangrijk, dat is waar je naar op zoek moet in een volgende baan.

Maak de balans op

Onthoud dat een baan meer is dan de functieomschrijving. Ook collega’s, organisatiecultuur, -structuur en nog veel meer zaken bepalen in welke mate jij je op je plek voelt. Maak een rijtje met plussen (wel leuk) en minnen (niet leuk). De antwoorden op waar je wel en niet gelukkig van wordt geven richting aan jouw volgende stap: een baan die beter bij je past. Maar wat doe je tot je die gevonden hebt?

Heb jij moeite met beroepskeuze? Wil je een carrièreswitch? Of ben je gewoon niet happy in je huidige baan? Laat je e-mailadres achter en ontvang een à twee keer per maand informatie over hoe je een baan vindt die bij je past. Nooit meer lood in je schoenen op maandagochtend begint hier.