Pedro Pedro

In 2011 heb ik KickStart opgericht omdat ik zag dat veel mensen worstelden met hun studie- en loopbaankeuzes, terwijl dit ook een mooi en leerzaam traject kan zijn. Daarvoor was ik jarenlang actief als freelance loopbaan- en studiekeuze-coach en trainer. Ik geloof erin dat als mensen zichzelf beter leren kennen, zij betere keuzes kunnen maken. Mijn passie is dan ook om dagelijks mensen inzicht te geven in wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hen drijft, om daar vervolgens de juiste studie of beroep aan te koppelen.

STUDIEKEUZE WEBINAR: Help jouw kind kiezen in corona-tijd [20 april 20:00]

14 april 2020

Normaal is het al lastig om een vervolgstudie te kiezen. Er zijn zoveel studies en richtingen en hogescholen en universiteiten en wat past er dan bij mij en wat gaan mijn vrienden doen, of toch een tussenjaar of werken etc. etc. etc?? Zoveel vragen die er op jongeren afkomen na het behalen van het eindexamen. Laat staan op dit moment in corona-tijd nu alle hogescholen en uni’s gesloten zijn, er geen open dagen meer zijn, scholieren onverwacht vroeg geslaagd zijn, een tussenjaar op de tocht komt door reisverbod etc. etc. Wie door de bomen het bos niet meer ziet en als ouder graag zijn of haar kind wil helpen, kan op maandag 20 april terecht in ons webinar. We geven antwoorden op al jouw vragen en leggen uit hoe jij jouw kind kan helpen om te kiezen! Hieronder vind je extra informatie over wat er nu speelt bij een studiekeuze.

Onverwacht geslaagd

Geen centrale examens dit jaar! Ineens zijn er leerlingen op de middelbare school geslaagd, zonder examen te hoeven doen. Sommigen zijn blij, met ‘lekker veel vrij’ en anderen vinden het jammer dat ze hun schooltijd niet af kunnen sluiten met echte examens. En hoe gaan leerlingen die nu onvoldoende staan, dit ophalen? Dit heeft ook gevolgen voor een vervolgopleiding.

Aanmelddatum hogescholen en universiteiten uitgesteld naar 1 juni

Onderwijsminister Slob heeft dinsdag ook bekendgemaakt te onderzoeken hoe de overgang van de middelbare school naar het vervolgonderwijs zo soepel mogelijk kan verlopen. De aanmeldingsdeadline voor hogescholen en universiteiten is in elk geval verplaatst van 1 mei naar 1 juni. Dit moet leerlingen meer ruimte geven voor het kiezen van een studie.

Online open dagen

Maar hoe kun jij je goed oriënteren op een studie, nu universiteiten en hoge scholen gesloten zijn? In één van onze vorige blogs hebben we beschreven hoe je ook online een studiekeuze kunt maken, bijv. online open dagen en online proefstudeer-sessies.

Hoe kies je

Een goede studiekeuze begint met het uitzoeken van wie je jij bent, als persoon, met welke kwaliteiten, valkuilen en drijfveren. Als je dat duidelijk hebt, kun je bewust en gericht gaan kijken welke vervolgopleiding het beste bij jou past.

Veel vragen? Meld je aan voor het studiekeuze webinar [20 april 20:00]

Door deze nieuwe situatie ontstaan er veel vragen en moeten leerlingen ineens versneld en op andere manieren een studiekeuze maken. Wij willen, als studiekeuze-experts, graag helpen en organiseren daarom op maandag 20 april van 20:00 tot 21:30 een studiekeuze webinar. Via onderstaand formulier kun jij je hiervoor aanmelden en alvast jouw vragen stellen (let op! autoreply met zoom-link kan in spam belanden). Tot maandag.