Pedro Pedro

In 2011 heb ik KickStart opgericht omdat ik zag dat veel mensen worstelden met hun studie- en loopbaankeuzes, terwijl dit ook een mooi en leerzaam traject kan zijn. Daarvoor was ik jarenlang actief als freelance loopbaan- en studiekeuze-coach en trainer. Ik geloof erin dat als mensen zichzelf beter leren kennen, zij betere keuzes kunnen maken. Mijn passie is dan ook om dagelijks mensen inzicht te geven in wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hen drijft, om daar vervolgens de juiste studie of beroep aan te koppelen.

Haal de deadline van 1 juni, met dit gratis online studiekeuze programma!

24 april 2020

Bijna 1 mei! Zo haal je de aanmelddeadline van jouw studie

De aanmeld-deadline voor studies is opgeschoven naar 1 juni. Dat geeft je meer ruimte om te kiezen nu de universiteiten en hogescholen gesloten zijn. Als je je niet voor 1 juni aanstaande hebt ingeschreven voor maximaal 4 studies van je keuze, mis je de boot voor het naderende studiejaar. Wil je dit voorkomen? Loop je totaal vast en zie je even niet meer hoe je tot een gedegen keuze komt? Dan helpen wij je uit de brand. Stap 1 is beginnen. Simpelweg beginnen. De rest volgt vanzelf. Hoe? Dat vertellen we je hier.

Maar ik weet het écht niet…

Je wilt absoluut studeren maar komt niet uit een passende keuze? Dan is ons advies dat je probeert om de deadline even los te laten. Je steeds focussen op die datum, is mogelijk een stagnerende factor. Bovendien is het belangrijk dat je weet dat je ook na 1 juni nog tot de aanvang van het nieuwe studiejaar kunt wisselen van studiekeuze. Geeft dat wat adem? Dan is het nu tijd voor de juiste stappen.

Stap 1

Als je je wilt inschrijven heb je voor je aanmelding een DigiD-wachtwoord nodig. Het aanvragen neemt zo’n vijf werkdagen in beslag. Zonder wachtwoord kun je je niet inschrijven voor een studie. Dus, heb je er geen? Dan vraag je nu meteen je wachtwoord aan.

Stap 2

Nu is het tijd om proberen na te denken over wat bij jou past. Ben je onderzoekend? Analyserend? Praktisch? Theoretisch? Iemand die graag met mensen werkt? Of kun je dat beter in je eentje? Zet dit op papier.

Stap 3

Vraag anderen wat zij van jou vinden. Je vrienden. Je collega’s van dat bijbaantje. Je familieleden. Een docent. Hebben zij wellicht zelfs een studievoorstel? Kennen zij mensen die jou meer over een studie kunnen vertellen? Maak gebruik van hun kennis.

Stap 4

Met de inzichten van jezelf en anderen, heb je nu een beter beeld van wie je bent. Link dit aan de opleidingen die daarbij passen. Op bijv. de websites studiekeuze123.nl en studiekeuze.qompas.nl vind je informatie over alle opleidingen.

Stap 5

Je mag je voor maximaal 4 studies aanmelden. Dat is vooral verstandig als je nog niet helemaal weet wat je wilt doen. Inschrijven doe je via Studielink. Let op: niet alle opleidingen zijn vrij toegankelijk. Bijna alle opleidingen werken met een Studiekeuzecheck. Hiermee controleren instellingen of de studie wel bij je past. Maar nog belangrijker: jij dus ook! Bij sommige instellingen is deze Studiekeuzecheck verplicht.

Schrijf je ook in als je (nog) niet zeker bent!

Want zoals eerder gezegd, na 1 juni heb je nog tot het begin van het nieuwe studiejaar de kans om te wisselen van keuze. Schrijf je dus altijd in en zorg dat je in de tussentijd je keuze wel helder krijgt. Wil je daarbij professionele hulp? Dan kun je deelnemen aan een training of kiezen voor een individuele coachsessie.

[NIEUW] Gratis online studiekeuze programma

Om scholieren en studenten (en hun ouders) die vastzitten alvast op weg te helpen hebben we een volledig E-learning programma gemaakt. Hiermee kun je zelf, in je eigen tijd en in je eigen tempo jouw studiekeuze maken. Stap voor stap doorloop je een programma dat je brengt bij jouw STUDIE TOP-3 en een actieplan om aan de slag te gaan! Tot 1 juni stellen we dit programma als try-out GRATIS beschikbaar voor alle studiekiezers en hun ouders nu en er geen ‘live’ open dagen meer zijn. Veel plezier!