Pedro Pedro

Als opgeleid coach, heb ik in 2011 KickStart opgericht omdat ik zag dat heel veel mensen worstelden met hun studie- en beroepskeuze, terwijl dit ook een leuk en leerzaam traject kan zijn. Ik geloof erin dat als mensen zichzelf beter leren kennen, zij betere keuzes kunnen maken. Mijn passie is dan ook om dagelijks mensen inzicht te geven in wie ze zijn, wat ze kunnen en wat hen drijft, om daar vervolgens de juiste studie of beroep aan te koppelen.

Zo maak je je huidige baan leefbaar

26 september 2018

Je bent er inmiddels achter dat je niet op je plek zit. Met behulp van ons vorige blog weet je ook in welke richting je wel verder wilt. Maar tussen je huidige baan en die droomjob zit nog een periode van vacatures zoeken, solliciteren en afgewezen worden. Die nieuwe baan kan even op zich laten wachten. Wat doe je in de tussentijd? In dit blog tips om toch energie uit je huidige baan te halen.

Focus op de plussen

Heb je al een rijtje plussen en minnen opgeschreven? Wat vind je op dit moment leuk om te doen en wat niet? Dit is waardevolle informatie, niet alleen omdat je weet wat je zoekt in een volgende baan, ook voor nu. Praat met je werkgever of leidinggevende en geef aan dat je je graag meer wilt focussen op de plussen. Of misschien zijn er wel werkzaamheden die nog niet in jouw pakket zaten, die je leuk vindt om te proberen. Wees, zonder te zeggen dat je op zoek bent naar een andere baan, open over je ambities en wensen. Niet alleen waardeert een werkgever dat, je maakt je eigen werkzaamheden leuker.

Onbetaald werk

Wil je graag een bepaalde baan maar heb je weinig ervaring in het betreffende vakgebied? Doe onbetaald werk en bouw zo aan je cv. Het is een goede mogelijkheid om alvast je gezicht te laten zien binnen een bedrijf en een netwerk op te bouwen. En wie weet behoort naast werkervaring opdoen, ook doorgroeien tot de mogelijkheden.

Minder dagen werken

We horen je denken: ‘Ik heb het druk zat, ik heb helemaal geen tijd om onbetaald werk te doen!’. Vraag daarom eens na bij je werkgever of er een mogelijkheid bestaat om minder uren te gaan werken. Op dit manier hou je meer tijd over om te focussen op wat je wel leuk vindt. Daarbij geeft het je wat ruimte om vacatures te zoeken en op sollicitatiegesprek te gaan.

Hobby’s zoeken

Tot slot is een hobby zoeken die je energie geeft ook een goede manier om die laatste weken / maanden bij je oude werkgever draaglijk te maken. Kan je je creatieve ei niet kwijt bij je baan? Ga schilderen! Word je gek van een hele dag op kantoor zitten? Ga voor of na je werkdag lekker sporten. Zoek iets waar je blij van wordt om de tijd tot die nieuwe baan te overbruggen. Maar hoe ga jij je droombaan zo snel mogelijk vinden? In ons volgende blog gaan we hier verder op in.

Heb jij moeite met beroepskeuze? Wil je een carrièreswitch? Of ben je gewoon niet happy in je huidige baan? Laat je e-mailadres achter en ontvang een à twee keer per maand informatie over hoe je een baan vindt die bij je past. Nooit meer lood in je schoenen op maandagochtend begint hier!